skip to Main Content

Waarheid of waanzin: resveratrol

Waarheid of waanzin? Over voedingssupplementen hoor je veel verschillende dingen. Maar wat werkt nu wel en wat werkt nu niet? Vandaag: Resveratrol!

Deze bijzondere stof vind je in de schil van rode druiven en daardoor in relatief grote hoeveelheden in rode wijn. Deze krachtige antioxidant wordt dan ook in verband gebracht met de verklaring van de Franse paradox: het fenomeen dat Fransen over het algemeen niet zo gezond eten, maar hun hart en aderen wel gezond zíjn. De paradox is voor vele wetenschappers een raadsel. Meerdere onderzoeken laten zien dat Resveratrol, in ieder geval bij proefdieren, een krachtige werking heeft tegen verschillende aandoeningen: kanker, schimmels, virussen en bacteriën. Onderzocht moet nog worden of dit ook geldt voor mensen.

Wat al wel duidelijk is: Resveratrol laat het hormoon adiponectine stijgen. Hierdoor verbetert de insulinegevoeligheid en verminderen overgewicht en ontstekingen. Daarnaast is het in staat het foute LDL-cholesterol te doen dalen, wat weer goed is voor het hart, en kan het de effecten van veroudering verminderen doordat het bescherming biedt voor de schadelijke inwerking van de zuurstof die we nodig hebben bij de energieproductie in onze cellen.

📈Resveratrol heeft een positieve werking op het hart, bloedvaten, doorbloeding, gewichtsverlies en de huid.
📉Resveratrol helpt bij infecties, ontstekingen, veroudering en kanker.

Wil je graag meer halen uit je voedingspatroon? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! 

Ben jij overtuigd?

Wil jij afvallen? Wil je sterker worden? Of wil je fitter worden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Back To Top