skip to Main Content
..

Sylvia

Sylvia

Aan het begin van 2015 besloot ik dat het echt anders moest. Ik wist alleen nog niet hoe. Ik had nooit verwacht het ooit te zeggen maar ik vind het fijn om te sporten!

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik op dieet. Meestal was het resultaat hiervan dat ik zo’n periode zwaarder afsloot dan ik eraan begon. Bij toeval kwam ik via via in contact met Kurt Spong. Ik vertelde hem mijn verhaal en samen zijn wij begonnen aan een traject dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Een van de belangrijkste dingen die ik leerde was, dat mijn eigen dieetperiodes vooral bestonden uit het niet of te weinig eten. Nadat ik mijn eerste voedingsschema’s had ontvangen was ik verbaasd over de hoeveelheden die ik moest eten. In combinatie met het eten begon ik 2 x per week één uur te trainen. Dat was nog wel even een “dingetje”. Sporten was tot dan toe nooit mijn favoriete bezigheid geweest. In het begin was het dan ook behoorlijk afzien en nam ik op kantoor een dag na een training weleens de lift omdat traplopen, door de spierpijn, niet echt soepel ging.

Al vrij snel begon ik op de weegschaal resultaat te zien en merkte ik dat mijn lijf veranderde, dat gaf mij een enorme stimulans. Het is mooi om te ervaren dat je het sporten leuk gaat vinden en dat het samen met het anders eten mooie resultaten oplevert. Het afvallen gaat niet heel snel, maar wel gestaag (en belangrijk, blijvend). Kurt kwam erachter dat een wisselend voedingsschema voor mij beter werkt dan bijvoorbeeld standaard minder koolhydraten eten.

Het is fijn te ervaren dat ik begeleid word door iemand die verstand van zaken heeft maar toch de regie in mijn handen laat. In het begin hebben wij besproken dat Kurt mij helpt, maar zijn wil om mij te helpen afvallen moet niet belangrijker zijn dan mijn eigen wil hierin.

Inmiddels baal ik ervan als ik een training moet afzeggen. Ik had nooit verwacht het ooit te zeggen maar ik vind het fijn om te sporten en daarbij zelfs te moeten afzien. Ik praat ook niet meer over diëten maar over een nieuwe levensstijl, want dat is wat het uiteindelijk is. Niet alleen is mijn lijf veranderd. In mijn hoofd heeft zich ook het nodige afgespeeld en heb ik de zaken behoorlijk op een rij gekregen. Al met al een goed resultaat met nog een mooie uitdaging in het verschiet, want ik ben er nog niet.

Ik wens het team van Shape Shifters heel veel succes, en ik ben stiekem trots op hetgeen zij tot nu toe hebben bereikt.

Shapeshifters-sylvia
Back To Top