skip to Main Content

Mensen beter laten voelen gaat meestal niet met een standaard schemaatje

kostas.personaltrainer.sneakerfreak

Shape Shifters-lid Jesse interviewt met regelmaat mede-Shape-Shifters: leden, trainers en andere mensen die zich betrokken voelen bij onze personal training gym. Dit keer ging hij in gesprek met Kostas (27). Een verhaal over het maken van plezier!

Verantwoordelijkheid
“Je moet zelf iets maken van je leven, een ander gaat dat niet voor je doen.” De ondernemendheid spat uit de ogen van Kostas. Het is voor hem niet zo belangrijk wat hij doet, maar vooral hoe hij het doet. Want dat hij een eigen zaak wil, dat is wel duidelijk. Dat is ook niet zo heel gek; ondernemen is hem met de paplepel ingegoten, daar zijn vader de eigenaar is van een Grieks restaurant in Duiven en in het verleden meerdere restaurants en hotels uitbaatte.

Kostas is overigens geboren en getogen in Nederland, maar heeft Griekse ouders. Dat wordt direct duidelijk als we kijken naar de uitspraak van zijn naam. Als jij hem ook consequent hebt aangesproken met ‘Kostas’, inclusief uitspraak van de ‘s’, dan heb je dat, net als ik, verkeerd gedaan. Spreek je tegen hem dan zeg je ‘Kosta’, spreek je over hem, dan is het ‘Kostas’.

Hij helpt regelmatig in het restaurant, maar wil zelf een ander pad bewandelen. Hij volgde de opleiding detailhandel omdat hij ondernemen leuk vind, maar vond school he-le-maal niks. Nu is hij vooral aan het uitzoeken wat hij nou écht leuk vind. Eén van die dingen is zijn werk als personal trainer, een passie die hij gevonden heeft toen hij zelf fysiek ‘in de kreukels lag’.

Knie uit de kom
Kostas sportte vroeger namelijk wel, zij het iets minder intensief. Voetbal was zijn ding toen hij een aantal jaar geleden zijn knie uit de kom raakte. “Ik was aan het werk in een vol restaurant en liep rond met wat dienbladen. Toen maakte ik op de één of andere manier een verkeerde beweging. Knak, knie uit de kom. Ik werd letterlijk gevangen door een vriend. Ik kon echt bijna niets meer. Ik moest gewoon opnieuw leren lopen.”

“En hoewel je natuurlijk niet blij bent dat het gebeurt is, heeft het me wel iets moois gebracht. Tijdens het revalideren ging ik me steeds beter voelen. Ik vond dat zo’n mooi proces, dat ik dat ook aan anderen wilde ‘geven’. Een goede lichamelijke gezondheid zorgt echt voor een verbeterd geluksgevoel. Ik bent toen de opleiding sport & bewegen gaan doen en heb mijn eindstage bij Shape Shifters gedaan. Daarna ben ik lekker blijven hangen, want dat is nu alweer ruim 4 jaar geleden”

Shape Shifters
Inmiddels heb ik hier ontzettend veel geleerd, vooral van Kurt: hoe je een goede training opbouwt bijvoorbeeld en wat een juiste aanpak is, maar ook hoe je met bepaalde situaties om moet gaan. Hoe doe je een bewegingsanalyse? Hoe kun je iemands houding corrigeren? Shape Shifters is uniek, omdat ieder traject daadwerkelijk op maat wordt aangeboden. Trainingen mogen out of the box zijn. Niet álles hoeft volgens het boekje. Dat is precies wat ik ook wilde: de individuele mens helpen zich beter te voelen! Meestal gaat dat niet met een standaard schemaatje.

Gelukkig zijn
Het is duidelijk dat Kosta vooral gedreven wordt door plezier. “Dat klopt, ik werk om plezier te kunnen hebben. Om het financieel goed te hebben. Je leeft maar één keer en ik wil gewoon veel leuke dingen kunnen blijven doen met vrienden en familie. Lekker op vakantie, festivalletje pakken, met een cocktail op het strand. Ik heb ook nog allerlei reisbestemmingen op mijn bucketlist: Curacao, Costa Rica, Ecuador, Galapagos Eilanden, Tsjechië … Maar tót die tijd moet je ook plezier hebben in wát je doet. En mijn werk bij Shape Shifters vind ik gewoon echt heel erg leuk.

Ben jij overtuigd?

Wil jij afvallen? Wil je sterker worden? Of wil je fitter worden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Back To Top