skip to Main Content

Heb jij moeite om jouw dieet vol te houden?

healthy-food-diet-personaltraining

Diëten is pittig vooral als je het voor een lange periode moet doen. Maar wat is nou de beste manier om een dieet vol te houden? Wat het beste dieet voor jou is verschild per persoon. Toch zijn er een aantal tips waar iedereen wel wat aan heeft.

Heb jij moeite om jouw dieet vol te houden?

Diëten is pittig vooral als je het voor een lange periode moet doen. Maar wat is nou de beste manier om een dieet vol te houden?

Wat het beste dieet voor jou is verschild per persoon. Toch zijn er een aantal tips waar iedereen wel wat aan heeft.

– Zorg ervoor dat je niet een te groot calorietekort creëert, dit gaat op lange termijn jou tegen werken (stofwisseling/mentaal) vaak bij drastisch diëten komt er een jojo-effect waarbij je na een periode van jezelf uithongeren weer terugvalt in jouw oude eetpatroon waardoor je weer snel gewicht toeneemt. Om iets lang te kunnen volhouden is het verstandig om kleine stapjes te maken.

– Eet genoeg groenten! Ja groenten eten is belangrijk voor je gezondheid… maar bij het volgen van een dieet kunnen het eten van veel groenten jouw veel voller maken dan andere voedingsmiddelen. Groenten bevatten heel weinig calorieën en veel vezels. Dus je kan een hoog volume van deze voedingsmiddelen eten zonder dat je te veel calorieën eet.

– Kijk naar jouw eigen dagschema! Ben jij iemand die in de avond snel trek heeft? Zorg ervoor dat jouw maaltijden met de meeste calorieën rond de avond gegeten worden. Eten na 8 uur word je niet dik van want uiteindelijk gaat het om jouw dagelijkse calorie doel.

Ben jij overtuigd?

Wil jij afvallen? Wil je sterker worden? Of wil je fitter worden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Back To Top