Gecombineerde Leefstijlinterventie

Sinds begin 2020 biedt Shape Shifters de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) oftewel “Beweegkuur’ aan. Dit is een programma met als hoofddoel afvallen en het verminderen van gezondheidsrisico’s. Het mooie van deze interventie is dat het onder bepaalde voorwaarden, maar bijna altijd, wordt vergoed uit de basisverzekering.

 

 

Wat is de beweegkuur?

De beweegkuur is een programma waarbij het afvallen en gezonder en fitter worden centraal staan. Uniek aan dit concept is dat het probleem niet eendimensionaal wordt aangepakt, maar juist integraal. Er wordt zowel aan je beweging als aan je voeding gewerkt, maar er staan bijvoorbeeld ook beweging specialisten en fysiotherapeuten voor je klaar wanneer nodig. Gedurende twee jaar zullen verschillende experts voor je klaar staan om je te begeleiden en te coachen. Hierdoor kun je de focus echt leggen op gedragsverandering en kun je na het programma zelfstandig verder.

Wat doen we precies 

Beweegkuur richt zich op drie pijlers: 

  • Lifestyle & gedrag: intensieve coaching om in kaart te brengen welke veranderingen je in je gedrag en je levensstijl kunt aanbrengen om blijvend af te vallen. Hierbij kijken we altijd naar jouw situatie. We vinden het belangrijk dat de veranderingen voor jou behapbaar en toepasbaar zijn 

  • Bewegen: Samen maken we een beweegplan. Hou je van fietsen, maar niet van hardlopen? Ook bij dit plan kijken we naar jouw voorkeuren. 

  • Voeding: Een diëtist geeft advies gebaseerd op jouw doelen en voorkeuren. Ook de diëtist denkt proactief mee naar een eetpatroon dat goed voelt voor jou.

 

We weten dat als je alleen maar sla mag eten en nooit meer van een wijntje mag genieten, het lastig wordt om zo’n levensstijl vast te houden. Maar wanneer we je helpen om de voorwaarden te creëren dat je dat wijntje wel een keer kunt drinken, dan is een nieuwe levensstijl aanleren ineens wel behapbaar. Hetzelfde geldt voor ritme in bewegen en het maken van voedingskeuzes. We kijken naar wat kan en past bij jou.

 

Bij alles wat we doen kijken we naar duurzaamheid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je bewegen, voeding en gedrag zo kunt aanpakken zodat het ook past in je huidige leven en vol te houden is na het programma?

Is de GLI beweegkuur voor mij geschikt?

Gecombineerde Leefstijl Interventie / de  beweegkuur is geschikt voor jou wanneer je:

  • 18 jaar of ouder bent

  • Een BMI hebt vanaf 25 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten (volgens de indicatiecriteria uit de NHG-richtlijn Obesitas en de Zorgstandaard Obesitas), artrose of slaapapneu.

  • Een BMI van meer dan 30 hebt 

 

Voldoe je aan de voorwaarden die hierboven staan en wil je nu eindelijk; 

  • Gezonder leven?

  • kilo’s kwijt?

  • 2 jaar lang professionele begeleiding en ondersteuning hierbij?

 

Heb jij zojuist 3 keer ‘ja’  geantwoord? Dan is er geen reden om niet vrijblijvend contact met ons op te nemen om kennis te maken!

 

 

wil jij je leefstijl veranderen?

wil je met ons aan de slag of wil je graag meer informatie?

klik hier!

Wil jij meer informatie?

Lees dan eerst nog eens verder over onze andere diensten of kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat.

Alle diensten Veelgestelde vragen